Zicht op oplossing voor dakloos gezin in Waddinxveen

      Reacties uitgeschakeld voor Zicht op oplossing voor dakloos gezin in Waddinxveen

Voor het gezin in Waddinxveen dat door uitzetting dakloos was geworden en de afgelopen nachten in een auto heeft doorgebracht is voorlopig een oplossing in zicht. Dat zegt de gemeente Waddinxveen nadat er donderdagmiddag in het raadhuis samen met het echtpaar en vertegenwoordigers van Woonpartners Midden-Holland en het Team Zorg en Overlast van de GGD Midden-Holland spoedoverleg is gehouden. Het Waddinxveense gezin kan in ieder geval de komende twee weken overnachten op een locatie in de Goudse regio.

In die periode wordt door de woningcorporatie actief gezocht naar een meer duurzame huisvesting voor man, vrouw en schoolgaande dochter.

Voorwaarden
De gemeente en Woonpartners hebben overigens wel een aantal voorwaarden verbonden aan het vinden van deze oplossing. Het gezin zou hiermee akkoord zijn gegaan. Verdere details hierover wil de gemeente niet geven om redenen van privacy. De echtgenote had in haar wanhoop tegenover raadsleden haar nood geklaagd over de situatie die vorige week dinsdag al was ontstaan toen het gezin wegens grote huurschuld door de eigenaar van hun vrije sectorwoning en met bankbeslag op straat was gezet.

In actie
Omdat bij diverse maatschappelijke instanties tevergeefs om onderdak werd gevraagd sliep het stel in een auto en verbleef de dochter bij vriendinnen. De man heeft een slechte gezondheid, vecht al elf jaar tegen dikke darmkanker, heeft huidkanker en een verwijde aorta, aldus zijn echtgenote. Over hun lot ontfermden zich overigens meteen raadsleden. ,,Het kan toch niet zo zijn dat in Waddinxveen een gezin op straat wordt gezet”, aldus raadslid Sylvia Vink-Vermeulen (Weerbaar Waddinxveen) in een korte reactie. De ambtelijke organisatie van de gemeente kwam na de noodkreet meteen in actie. Bijdragen aan een oplossing werden ook geleverd door wethouder Jannette Nieboer-Buitinga (PCW), vanaf haar vakantieadres, en gemeentesecretaris/directeur Annemie Blomme.