‘Wifitoeristen’ hangen bij muziekcentrum Waddinxveen

      Reacties uitgeschakeld voor ‘Wifitoeristen’ hangen bij muziekcentrum Waddinxveen

Het is een apart gezicht. Een groepje Waddinxveners verzamelde zich vandaag op het bruggetje voor muziekschool Concordia. Allemaal voor de openbare wifi, die de muziekschool sinds een tijdje heeft, vermoedt voorzitter Miriam van der Laan.

,,Eén van onze vrijwilligers was het gras bij het muziekgebouw aan het maaien toen ze een grote groep mensen bij het bruggetje zag hangen. We kregen vervolgens allemaal een foto toegestuurd in de groepsapp”, vertelt Van der Laan. Eerder waren er wel vaker jongeren te vinden rond het gebouw van de muziekvereniging vanwege het spel Pokémon GO, dat vorig jaar immens populair was. ,,Bij ons muziekcentrum zit zo’n zogenoemde hotspot. Dat trok vorig jaar erg veel jeugd”, weet Van der Laan.

Langzamerhand zag Van der Laan deze groepjes Pokémonspelers, na de hype van vorig jaar, weer verdwijnen. ,,Een hele tijd was het rustig voor ons gebouw, maar sinds vandaag zit er weer een hele groep mensen.” Waarom er nu weer zo’n grote groep voor het gebouw te vinden is, is voor de vereniging nog niet echt duidelijk.

Openbare wifi
Een mogelijke verklaring heeft Van der Laan wel. Sinds een tijdje heeft de muziekvereniging openbare wifi in het gebouw. ,,Die openbare wifi-hotspot is wel beveiligd met een code, welke in het gebouw hangt. Maar waarschijnlijk heeft een bezoeker deze code een keer opgeslagen.”

Voor veel overlast zorgen de ‘wifitoeristen’ niet, zoals Van der Laan de hangende groep noemt. De Waddinxveners veroorzaken wel wat rommel, iets waar de muziekvereniging niet blij mee is. ,,We vonden hier en daar wat blikjes op de grond bij het bruggetje. Wij willen het gebied rondom ons muziekgebouw wel schoon houden.”

Of de stoet mensen morgen weer terugkeert naar het muziekgebouw? Bij de muziekvereniging hebben ze geen idee. ,,Deze groep mensen zit hier pas sinds vandaag. Ik heb geen idee of we nu weer vaker grote groepen voor ons gebouw gaan zien. Ik ben wel erg benieuwd waarom deze mensen hier zitten.” vertelt Van der Laan lachend.