Waddinxveens bedrijf opgelicht voor 100.000 euro

      Reacties uitgeschakeld voor Waddinxveens bedrijf opgelicht voor 100.000 euro

Het bedrijf Delta Wines uit Waddinxveen is voor ruim 100.000 euro opgelicht door fraudeurs, meldt RTL Z. Meerdere Europese bedrijven zijn opgelicht door een groot fraudenetwerk, waaronder het bedrijf Delta Wines uit Waddinxveen. Zeker 21 bedrijven zijn slachtoffer geworden van de bende, meldt RTL Z.

De bedrijven werden benaderd door personen die zich voordeden als vertegenwoordigers van grote bedrijven. De fraudeurs gebruikten valse identiteiten om betrouwbaar over te komen. Bij het bedrijf in Waddinxveen bestelden de fraudeurs maar liefst 55.000 flessen wijn, met een waarde van ruim 100.000 euro. Vervolgens betaalden ze niet na levering. Het is een dure grap voor het bedrijf, gezien de verzekering de schade niet dekt.

De Nederlandse politie heeft samen met de Britse politie en Europol de zaak in onderzoek. Eén verdachte is tot nu toe gearresteerd. In twee loodsen, waar de verdachte eigenaar van is, zijn grote hoeveelheden wijn, televisies en airconditioners aangetroffen die vermoedelijk van de bedrijven gestolen zijn.