AGF-bedrijf Eosta vestigt duurzaam dc in Waddinxveen

      Reacties uitgeschakeld voor AGF-bedrijf Eosta vestigt duurzaam dc in Waddinxveen

Eosta, een Europese importeur en distributeur van verse biologische groente en fruit, laat een nieuw distributiecentrum bouwen van 19.500 vierkante meter in Waddinxveen. Bij de realisatie van het pand speelt duurzaamheid een belangrijke rol: het dak krijgt zonnepanelen voor de opwekking van energie en de verlichting bestaat uitsluitend uit ledverlichting.

AGF-bedrijf Eosta vestigt duurzaam dc in Waddinxveen
Het distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Logistiek Park A12 in Waddinxveen wordt in de loop van volgend jaar opgeleverd door Systabo, een dochteronderneming van aannemer Volker Wessels. De eigenaar wordt Elof European Logistics, die het voor vijftien jaar aan Eosta zal verhuren.

Pand is een ontwerp van Thomas Rau
Bij het ontwerp van dit dc door architect Thomas Rau, een voorvechter van circulaire economie, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo wordt het dak voorzien van zonnepanelen voor de opwekking van energie, de verlichting is uitsluitend led. Op het dak wordt straks regenwater verzameld dat weer wordt hergebruikt in de omliggende kassen. Eosta is wat betreft duurzaamheid in goed gezelschap, want sinds vorig jaar november is Lidl ook gevestigd op Logistiek Park A12 met een distributiecentrum dat volgens kenners op dit moment het meest duurzame is van Nederland.

Specialist in biologische groenten en fruit
Eosta belevert afnemers van biologisch geteelde groenten en fruit in Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten. Het AGF-bedrijf onderscheidt zich volgens eigen zeggen met het bekroonde Nature & More ‘trace & tell’ systeem. Ook ontwikkelde Eost duurzaamheidscampagnes die steun kregen van de Dalai Lama, Julia Roberts en Prins Charles. Eosta levert zijn producten aan grote retailers en natuurvoedingsketens in Europa, de VS, Canada en het Verre Oosten.